Christoffer Zaar till vänster och Anton Roxhage utgör den nya duon TEMP som är aktuella med en ny och annolunda jullåt.

Christoffer Zaar till vänster och Anton Roxhage utgör den nya duon TEMP som är aktuella med en ny och annolunda jullåt. Foto: André Roxhage

Zaar och Roxhage gör gemensam sak: "Starkaste materialet på länge"

Ny duo släpper sin första singel

YSTAD/HÄSSLEHOLM.

Årets Kultureldsjäl Christoffer Zaar och Hässleholmsbon Anton Roxhage har slagit sig samman och bildat duon Temp. Efter några intensiva månader är de nu redo att släppa sin första singel lagom till jul, "Decemberluft".

Av
André Kvist

Det började när Christoffer Zaar, Årets Kultureldsjäl 2019 i Ystad, fick i uppdrag att göra en jullåt. Men han ville inte göra något något traditionellt och ploj utan började leka med vemodiga texter i en större kontext. När sedan Hässleholmaren Anton Roxhage plockade upp en annan låt som Zaar gjort och gjorde en remix tändes en idé.

Tillsammans har de båda bildat duon Temp och har de senaste månaderna ägnat sig åt ett intensivt samarbete.

– Vi har jobbat som idioter senaste månaderna, jag har aldrig jobbat så intensivt i hela mitt liv. Nu har vi sju låtar till utöver singeln som vi är redo att trycka ut, säger Christoffer Zaar och beskriver låtarna som det starkaste materialet på länge.

Även om de båda är skåningar så har arbetet inneburit en hel del fram och tillbaka mellan orterna. Nästan dagligen skickas texter, förslag och tankar över till den andra. De sätter inga krav på varandra utan byter hela tiden materialet och får utlopp för sin kreativitet innan den andra får säga sitt.

– Jag säger inte till Anton vad jag har tänkt när jag skriver utan han ska tolka det innan jag öppnar munnen, säger Zaar.

Den första singeln "Decemberluft" släpps den 21 november på Youtube och den 1 december på Spotify. Huruvida det blir ett album eller fler singlar som släpps återstår att se.

Temp heter den nya musikaliska duon med Christoffer Zaar och Anton Roxhage.

Temp heter den nya musikaliska duon med Christoffer Zaar och Anton Roxhage. Foto: André Roxhage

Var kommer namnet Temp från?

– Vi funderade länge och väl på något som skulle förklara vem vi är och fastnade vid textraderna. Allt jag skriver handlar om temperaturen mellan människor, det emotionella klimatet. Det blev en slags röd tråd med tempot på vår musik, Anton tar gärna ner det så det blir en annat melodispråk. Sedan är allt vi gör temporärt så vi försöker få ut det bästa vi kan och därför TEMP, berättar Christoffer Zaar.

Publicerad 12 November 2019 00:00