Både gamla och nya medlemmar verkar för att kunna bidra till de årliga gåvorna som Rebeccalogen skänker för att stödja olika verksamheter.

Både gamla och nya medlemmar verkar för att kunna bidra till de årliga gåvorna som Rebeccalogen skänker för att stödja olika verksamheter. Foto: Paola Nordgren

Lokala Rebeckalogen firar 50 år

Bidrar till barnverksamheter i samband med jubileumet

HÄSSLEHOLM.

När Rebeckalogen i Hässleholm nu firar 50 år så passar man också på att bidra lite extra med två gåvor till verksamheter man valt ut för jubileumsgåvorna. Totalt bidrar man med 75 000 kronor.

Det är Diakonin med barnperspektiv som får ta emot en gåva på 50 000 kronor och för de övriga 25 000 kronorna så föll valet på Lilla barnets fond, där forskare och föräldrar till barn som fötts för tidigt är involverade.

– Vi delar ju årligen ut gåvor till de verksamheter vi tycker är viktiga. Inför vårt 50-årsjubileum är de dock något högre än vanligt, berättar Thyra Axelsson.

Gåvorna kommer att delas ut i samband med logens jubileumsfest den 23 november och det är just välgörenhet som är en viktig del i Rebeckalogen.

– Välgörenhet behöver inte alltid betyda pengar, det finns så många andra sätt att bidra på vilket vi också gör, säger Thyra Axelsson.

När logen nu fyller 50 år har man totalt 137 medlemmar i Hässleholm och en av de som varit med sedan starten är Elsa Andersson. Hon var också en av de kvinnor som inledde sitt medlemskap i Köpenhamn, där logen höll till innan man fick lov att starta upp en lokal kvinnologe i anknytning till Odd fellow i Hässleholm som är den manliga motsvarigheten till Rebeckalogen.

– Den vänskap vi har oss kvinnor emellan är väldigt värdefull, säger Elsa Andersson som tillsammans med övriga kvinnor i logen också verkar efter de tre ledorden, vänskap, kärlek och sanning.

Publicerad 13 November 2019 09:29