Per-Anton Persson driver företaget Pallet UF tillsammans medTaulant Hodza och Frederik Gadd Watson. Säljs bland annat via företagets Instagram med samma namn.

Per-Anton Persson driver företaget Pallet UF tillsammans medTaulant Hodza och Frederik Gadd Watson. Säljs bland annat via företagets Instagram med samma namn. Foto: Privat

UF-företag satsar på möbler av lastpallar

Soffor, bord och pallar skapas av lastpallarna

HÄSSLEHOLM

. UF-företaget Pallet UF hoppas att fler ska få upp ögonen för vilka möjligheter det finns med lastpallar. Därför erbjuder de nu soffor, bord och pallar som skapats av målade lastpallar.

– Vi har sett att man ibland på festivaler och liknande använder sig av lastpallar för att bygga möbler och tänkte att det kunde vara en bra affärsidé som vi nu utvecklat, berättar Per-Anton Persson som driver företaget tillsammans med Taulant Hodza och Frederik Gadd Watson på Hässleholms Tekniska Skola.

Företaget startade de i september och de har redan fått in flera beställningar. Även om det inte är högsäsong så hoppas de att beställningar ska komma in så att möblerna kan färdigställas och levereras lagom till våren.

– Vi kommer att ha soffor utställda när Hesslecity har sin julmarknad och kommer också att vara på plats för att marknadsföra våra produkter. Vår tanke förutom att sälja möblerna är nämligen också att hyra ut till de kunder som kanske bara vill ha möbler för ett större evenemang eller liknande.

Lastpallarna har de fått tillgång till via ett samarbete med Optimera och för målningen samarbetar UF-företaget WRE som hjälper till med sprutmålning efter att lastpallarna slipats. Färgen kommer från Stoby måleri och Flûgger.

– Det är mycket praktiskt arbete som ligger bakom men det är både roligt och lärorikt att få testa på att driva eget företag. Vi tror mycket på att våga och att tänka utanför boxen och vi känner redan att vi utvecklats som entreprenörer och hoppas såklart på en god lönsamhet innan studenten.

Publicerad 19 November 2019 00:00