Matilda Persson, Apotek Hjärtat, ICA Maxi, Hässleholm, fick ta emot priset årets Bästa kundinsats på apotek 2019.

Matilda Persson, Apotek Hjärtat, ICA Maxi, Hässleholm, fick ta emot priset årets Bästa kundinsats på apotek 2019. Foto: Pressbild

Hässleholmsfarmaceut fick ta emot pris

"Jag känner mig självklart mycket hedrad över utmärkelsen"

HÄSSLEHOLM.

Matilda Persson på Apotek Hjärtat, ICA Maxi i Hässleholm har nyligen fått ta emot utmärkelsen Bästa kundinsats 2019.

Av
Paola Nordgren

– Jag känner mig självklart mycket hedrad över utmärkelsen som jag hoppas kan bidra till en ökad förståelse för det arbete vi farmaceuter gör på öppenvårdsapotek, säger Matilda Persson. En del kunder undrar varför vi håller på och ställer en massa frågor när vår enda uppgift är att klistra etiketter på läkemedelsförpackningar. Mot denna bakgrund är priset ett viktigt erkännande av vårt bidrag till en patientsäker läkemedelsanvändning, säger Matilda Persson i ett pressmeddelande.

Hon tilldelas priset för att hon genom lyhört lyssnande och kompetent tolkning av en så kallad EES-signal kunde identifiera en interaktion som påverkade kundens behandling. Tack vare insatsen kunde behandlingen justeras och för det får hon förutom äran också diplom och 15000 kronor.

Priset har delats ut sedan 2014 i syfte att uppmärksamma och belöna insatser på öppenvårdsapotek.

– De många nominerade bidragen i årets tävling visar att apoteksfarmaceuter utgör en viktig del i vårdkedjan och ofta står för betydande insatser för patientsäkerheten. Det professionella ansvarstagande som Matilda Persson nu belönas för är ett utmärkt exempel på detta, säger Anna Montgomery, ordförande i Sektionen för öppenvårdsfarmaci som också är de som delar ut priset.

Publicerad 20 November 2019 00:00