Ballingslövs mellanstadieelever kan få flytta till Farstorp.

Ballingslövs mellanstadieelever kan få flytta till Farstorp. Foto: Mostphotos

Oklart hur elever på Ballingslövs skola ska fördelas

"Det är fel mot skollagen att del in eleverna F-2 och 3-5"

BALLINGSLÖV.

Det är inte helt klart hur skolan i Ballingslöv ska se ut framöver. Rektorn är kritisk till den nya klassfördelningen men politikerna har röstat för att skolan ska få vara kvar, rapporterar Norra Skåne.

Av
Paola Nordgren

Därför hänger det slutgiltiga beslutet på Kristina Liljeström som är rektor på skolan och Rolf Bengtsson, skolchef, frågan de ställer sig är om skollagen ska följas eller inte.

Politikerna har dock lyssnat på föräldrarnas förslag där man önskat att de sju elever som går på mellanstadiet ska gå tillsammans med årskurs tre.

– Tyvärr har man i debatten missuppfattat hur den inre organisationen av skolan ser ut. Det är jag som rektor som har det yttersta ansvaret för den inre organisationen. Det är fel mot skollagen att dela in eleverna i F-2 och 3-5-grupper. Gör man så har man inte förstått övergångarna mellan trean och fyran. Jag tänker se till att skollagen efterlevs, och den uppfylls inte i Ballingslöv för mellanstadiets elever, säger Kristina Liljeström till tidningen.

Enligt rektorn ser även timplanen annorlunda ut för mellanstadiet och lågstadiet och hon menar att den bästa lösningen hade varit om de som går i mellanstadiet idag får flytta till Farstorps skola.

Totalt går det idag 27 elever på skolan i Ballingslöv, 20 av dessa går i årskurserna F-3.

Publicerad 21 November 2019 00:00