Årets luciatåg går att se bland annat på Stortorget.

Årets luciatåg går att se bland annat på Stortorget. Foto: Pernilla Allisson

Luciatåg med fokus på traditioner

Fullt schema för Hässleholms luciatåg

HÄSSLEHOLM.

Arnbergs Dansstudio i Hässleholm arrangerar för tredje året i rad Hässleholms officiella luciatåg. Därför har de under hösten sökt efter sångfåglar i hela Norra Skåne som tillsammans ska vara med och förgylla Hässleholm under Lucia.

– Lite annorlunda är det kanske att det är en dansstudio som ansvarar för luciatåget. Men jag brukar säga att vi är en dansskola men också så mycket mer och under repetitionerna inför Lucia hyr vi också in en sångcoach, berättar Pernilla Allisson, ägare av Arnbergs Dansstudio och ansvarig för luciatåget.

Repetitionerna är i full gång och luciadagen är också så gott som fullbokad med framträdande hos en rad företag men också för allmänheten på Stortorget och i gallerian bland annat.

– Vi startade dansskolan i Hässleholm för tre år sedan och kom då i kontakt med Hesslecity och började prata julaktiviteter. När vi tittade närmare i kalendern så såg jag att det inte fanns något luciatåg och jag som alltid varit väldigt traditionsenlig tänkte att det är klart att vi ska ha ett luciatåg i Hässleholm.

Intresset för att vara en del av luciatåget har också växt för varje år och antalet sökande har bara ökat.

– Första året var vi 6-7 deltagare, nu är vi det dubbla. Vårt krav är att man ska älska att sjunga och självklart komma på våra repetitioner. Under första träningen gör vi också en liten bedömning för vad deltagarna klarar av sångmässigt.

Som det ser ut just nu så väntar framträdande endast den 13 december men skulle det komma in fler bokningar är kören inte främmande för att utöka med fler dagar.

Allt går väldigt bra. kören som lucia och tärnor, tomtenissar som våra yngra elever brurkar vara uppskatta.

Pernilla Allisson, ägare av dansstudion. ansvarig för luciatåget. Elina Larsson tränar Elin Carlsson som tränar. Förra årets lucia.

Publicerad 22 November 2019 00:00