Enligt Emma Eriksson jobbar man för ett bättre bussystem och gör ändringar för en effektivare restid.

Enligt Emma Eriksson jobbar man för ett bättre bussystem och gör ändringar för en effektivare restid. Foto: Paola Nordgren

Förändringar i stadstrafiken inom kort

Linje tre görs om för ökad tillgänglighet

HÄSSLEHOLM.

När de nya trafikändringarna träder i kraft den 15 december så är det främst på linje 3 som resenärerna kommer att uppleva ändringar. Även linje 2 får två helt nya stationer.

– Vi har tillsammans med kommunen gjort en stadsutredning och när vi gör om bussturerna handlar mycket om att få ett bättre system men också om att få med de nya områdena som byggs in i stadstrafiknätet, berättar Emma Eriksson, affärsområdeschef för busstrafiken i Östra Skåne.

Den största ändringen blir i mitten av december att linje 3 från Stoby kommer att ersättas av buss 542 eller 536, vilket i sin tur innebär att turerna blir betydligt fler. Man sätter även in fler avgångar på sträckan ut till Läreda industriområde som också utökas med två nya stationer.

– Ja, det innebär att vi får betydligt fler turer och ett bättre utbud under hela dagen men särskilt på kvällar och helger, säger Martin Svensson, på trafik&näringsutveckling Skånetrafiken.

Det innebär dock att linje 3 inte längre kommer att gå via sjukhuset som tidigare utan det gör istället enbart linje 2.

– Vi har sett att väldigt få tar linje 3 till sjukhuset därav det beslutet att ändra på linjen där.

Fakta:

Linje 3 får ny hållplats på Spångatan, Industrigatan och mellan Stobyvägen och Spångatan. Hållplatsen Norra industrigatan flyttas till Bergendahls/City Gross. Ny hållplats tillkommer även vid Skenvägen vid vändplatsen. Hållplats Tippvägen läggs ner. Hållplats Enhörningsvägen läggs ner.

Publicerad 26 November 2019 00:00