Till U-18 turneringen kommer förutom Sverige även lag från Ryssland, Japan och Slovakien.

Till U-18 turneringen kommer förutom Sverige även lag från Ryssland, Japan och Slovakien. Foto: Mostphotos

Nationsturnering och tjejgrej på Tyrs Hov

Sveriges U18-damlandslag spelar cup i Tyringe

TYRINGE.

När det arrangeras turnering i Tyringe så passar man också på att arrangera evenemanget #tjejgrej samtidigt som stora delar av damhockeyeliten kommer till Tyringe och Tyrs Hov. Några av de som kommer är bland annat Sveriges U18-Damlandslag.

Av
Paola Nordgren

Totalt kommer fyra olika nationer att göra upp i turneringen den 12-14 december på Tyrs Hov. Till U-18 turneringen kommer förutom Sverige även lag från Ryssland, Japan och Slovakien.

För att göra något extra under turneringen så har man samtidigt bestämt sig för att fylla arenan med fler tjejer i projektet #tjejgrej den 14 december. Då välkomnas tjejer, i åldrarna 7–14 år, till prova-på samt en inspirationsföreläsning med deltagare från de olika idrotterna som sedan avslutas med att se på ishockey.

– När vi fick U18 - turneringen ti ll Tyringe väcktes en tanke om a tt fylla Tyrs Hov och Tyrehal len med tjejer under en dag. A tt stå värd för såväl bredden som eliten på en och samma gång känns inspirerande, säger Per Lind, styrelseledamot i Skånes Ishockeyförbund och ansvarig för arrangemanget i ett pressmeddelande.

Bakom evenemanget står Skånes Ishockeyförbund i samarbete med Skånes Bowlingförbund, Skånes Fotbollförbund, Skånes Handbollförbund, Tyringe SK-69, Tyringe Atlet & BK, Hässleholms kommun och Skåneidrotten.

– Som kommunrepresentant för Hässleholm är jag stolt över att vi står värdar för dessa två arrangemang. Förutom att det erbjuder invånarna möjligheten att delta eller titta på, så gynnar det våra föreningar och vårt näringsliv, säger Henrik Samevik, fritidschef på Hässleholms kommun

Enligt Linda Wemmert, utvecklingskonsulent på Skånes Ishockeyförbund så tycker man det är extra roligt att man fått med flera andra förbund men också föreningar på idén om en tjejdag.

– Att kunna erbjuda prova - på och inspirationsföreläsning gemensamt mellan sex olika idrotter är väldigt spännande.

Publicerad 28 November 2019 00:00