Joel Zerpe, Sara Ollinen och Jonathan Böiers gör huvudrollerna i Emil Sigfridssons Phantom Of The Opera som har premiär den 22 februari.

Joel Zerpe, Sara Ollinen och Jonathan Böiers gör huvudrollerna i Emil Sigfridssons Phantom Of The Opera som har premiär den 22 februari. Foto: Paola Nordgren

Fantomen är hittad – nu är hela rollistan klar

Phantom Of The Opera på Kristianstad teater

KRISTIANSTAD

. Redan i våras hade Emil Sigfridsson audition för rollerna till nästa stora satsning under 2020 när han sätter upp Phantom Of The Opera. De hittade dock ingen Fantomen i Kristianstad och fick istället scanna av övriga musikal-Sverige och lagom till repetitionerna nu drog igång så hittade man honom i Säffle. Det innebär att samtliga huvudroller nu äntligen är klara.

Två av skådespelarna, Sara Ollinen som nu ska spela Christine och Jonathan Böiers som kommer att göra rollen som Raul har båda tidigare stått på scen på Kristianstad teater. Även om det för båda är några år sedan 2011 i Grease, respektive 2008 i, I hetaste laget så är båda glada över att vara tillbaka i Kristianstad igen.

– När jag var här 2008 var det egentligen som amatör, sedan dess har jag utbildat mig vidare och det är otroligt roligt att nu få vara tillbaka säger Jonathan Böiers.

Sara Ollinen instämmer fullt ut.

– Att få göra den här rollen är dessutom lite av en drömroll för mig så det ska bli fantastiskt kul. Den spelglädje som finns på teatern i Kristianstad möter man inte heller på många andra ställen.

Joel Zerpe var i full gång med att göra föreställningen Chess i Säffle när han blev uppringd av Emil Sigfridsson som undrade om han ville komma till Kristianstad för att provspela för rollen som Fantomen.

– Det är inte varje dag man blir uppringd för en roll och jag hade hört väldigt gott om den här teatern. Att få göra Fantomen är dessutom något som funnits med på min Bucketlist. Jag fungerade som understudy till Peter Jöback när han gjorde rollen men fick tyvärr aldrig hoppa in så jag ser det här lite som min revansch, berättar Joel Zerpe.

För Emil Sigfridssons del blir vårens uppsättning också hans största satsning hittills. Totalt 50 föreställningar är bokade och biljettförsäljningen har hittills fyllt ungefär hälften av platserna.

– Det rullar på men det är klart att det är nervöst. Vi måste upp i runt 90 procent beläggning för att det här ska runt. Nu när vi äntligen tillsatt alla rollerna kan jag i alla fall släppa det och lägga tid på annat. Självklart är det här väldigt stort även för mig men jag har tjatat i många år om att få göra det här och hade jag inte kört nu när jag fått ett ja vet jag att jag ångrat mig resten av livet.

För att få sätta upp Phantom Of The Opera har kravet dock varit att de inte får efterlikna originalet.

– David Rix har vänt och vridit på historian hela våren och masken har fått göras om efter att först ha liknat originalet för mycket. Samtidigt ser jag det bara som positivt att vi får chansen att göra om verket och modernisera. Det är ändå en föreställning från 1986 så man måste våga uppdatera, säger Emil Sigfridsson.

Publicerad 12 December 2019 00:00