Café Madrix har kvar sin plats i White Guide även efter flytten, det avslöjades när årets cafélista presenterades.

Café Madrix har kvar sin plats i White Guide även efter flytten, det avslöjades när årets cafélista presenterades. Foto: Paola Nordgren

Hässleholmscafé fortsätter ta en plats i White Guide

"Den här gången är vi gladare än någonsin"

HÄSSLEHOLM

. Madlén Sjögaardh har drivit Café Madrix i 22 år och har sedan dess skapat ett högst personligt café med många trogna stamgäster. Hennes personliga prägel och kvalitet har också gjort att hon de senaste åren omnämnts i White Guide och så blev det även i år, visade det sig när årets guide nyligen släpptes.

Detta är en återpublicering av en tidigare publicerad artikel.

Café Madrix i Hässleholm visade sig dessutom vara det enda cafét i hela nordöstra Skåne som lyckats ta en plats i årets White guide. Vilket de även gjort fyra gånger tidigare. Guiden som släppts de senaste sju åren innehåller 337 café som alla testats av anonyma testare som rest runt för cafébesök i hela Sverige.

Har du koll på när du fick besök av de här testarna?

– Nej, det har man ingen aning om. De ska vara här ett par gånger om året men vi vet aldrig när.

Hur känns det att faktiskt vara det enda caféet som omnämns i guiden i hela nordöstra Skåne?

– Det är lite tokigt men det känns fantastiskt såklart, jag är väldigt ödmjuk inför det här och den här gången är det faktiskt mer fantastiskt än någonsin eftersom vi precis flyttat och det innebär nya förutsättningar och ingenting är givet.

Vad betyder det här för dig och för Café Madrix?

– Det här är den finaste utmärkelsen man kan få. så vi är väldigt glada.

Vad skiljer Café Madrix från övriga café?

- Vi vill inte vara som alla andra och vi tycker det är underbart att känna igen våra stammisar. Vi vill inte vara det där caféet som bara langar ut kaffe på löpande band, det ska vara ett möte också vilket vi alltid strävar efter.

Ni flyttade till Stortorget för ett år sedan, hur har det varit?

– Vi trivs väldigt bra och lokalerna är gudomliga. Det är en betydligt bättre arbetsmiljö och vi kan ta emot våra gäster på ett helt annat sätt och får en helt annan kontakt. Så allting här känns väldigt bra. Men att utmärkelsen White Guide skulle följa med även hit var verkligen inget vi tog för givet.

Publicerad 24 December 2019 00:00